01 rugpjūčio, 2011

Edinburgas

Truputuką užsimiršau kam ir kodėl pradėjau rašyti šitą blog'ą. Taigi norėjau jums, brangiausieji, dreamland UK parodyti. Todėl šiandienos tema- kaip Škotija dreamland UK apdėjo. Mat prieš porą savaičių zuikis lankė Edinburgh, Škotijos sostinę ir nusprendė, kad ji gražesnė už visą UK kartu sudėjus.
Edinburgh reiškia 'pilis ant kalno'. Hm, įdomu kodėl.


Geras dalykas nr.1- tour bus'as. Jį naudojom vietoj taksi. Gal biški brangiau už paprastą bus'ą, bet užtat turėjom gidą, kuris sakydavo 'o štai čia Odeon kino teatras'. Exciting! Oh, Oh!!! Juk J.K.Rowling gyveno Edinburge kai rašė Harį Poterį. Pasak gidų, ją įkvėpė miesto architektūra.








Blogas dalykas nr.1- tai garsioji pilis ant kalno. Zuikiui teko stovėti milžiniškoje eilėje pilant lietui vien tam, kad pamatytų porą patrankų ir gautų galimybę paaukoti Škotijos karo didvyriams. Edinburgo pilis gauna 2 rožines avytes iš 5. Blogiausia pilies dalis- nulis istorinės informacijos.  Geriausia pilies dalis-hm... Vaizdas? Išėjimas?


Geras dalykas nr.2 tai milžiniškas kalnas vidury miesto. Tai labiausiai random idėja kurią kažkas galėjo sugalvoti. O šalia random kalno stovi parlamentas, kuris taip pat keistokai atrodo. Toks šakelėm apkaltas.






Taigi, kelionės reziumė:
  • lietus nėra tavo draugas (ir niekada nebus)
  • vos prieš vieną šimtmetį žmonės gyveno tiesiog siaubingai (gidai pasakojo, kaip visas tuoletinis turinys skrisdavo tiesiai pro langą. Jei nenorėdavai būti 'aplytas', reikėdavo šaukti 'had-ja-hand' (hold your hand)
  • škotai iš tiesų juokingai kalba
  • egzotiški pusryčiai turkiškoje kavinukėje- ne pati geriausia mintis jei nenoi susirgti dizinterija
  • niekada niekur neik, nepatikrinęs ar tai iš tiesų egzistuoja (zuikis vos pavilkdamas kojeles nušliaužė iki 'pajūrio', kad rastų didelį supermarketą ir kažkokį vielomis aptvertą uostą. Fail)
  • šunys, kaip ir lietus, nėra zuikio draugai


O dabar atsibučiuojam, zuikis sako iki susiuostymo
xoxo

4 komentarai:

Neringa rašė...

įdomu paskaityt, nes į Edinburgą ruošiamės, ruošiamės ir niekaip neprisiruošiame. bet mums čia su visa JK taip. bet, gal kaip nors kada nors...

tik va, Zuiki, kažkaip sunku man suskaityt pasirinktą tavąjį pasakojimų šriftą. gal dėl mano senatvės čia man taip... ;)

Laurute rašė...

Valio, pagaliau isejo pakomentuot. Kazkodel pas tave kazkokia itin sudetinga komentaru pasirinkimo sistema, ir neleidzia pasirinkt url/name option. Tai vargais negalais per Firefox pakomentavau.
Norejau pasakyt, kad man Edinburgas nerealiai patinka. Visas mistinis toks, migla aptrauktas, su senovinem kapinaitem, tamsiom gatvelem, viskiu... Oi, nostalgija... :)

Anonimiškas rašė...

whos that handsome next to you?

Everyone loves fashion rašė...

ech.. Edinburgas..! vis planuoju ten nuvykti, tik gaila, nezinau, kada tai bus... :) Visgi aciu, kad pasidalinai siomis nuotraukomis su mumis!