14 vasario, 2012

Kaip zuikis jums Newcastle vieną dieną parodys

Et, brangiausieji, sėdėjo šiandien zuikis žurnalizmo seminare, skaitė bulvarinius laikraščius apie pirmą vyrą dreamland UK pagimdžiusį vaiką (taip taip, zuikio universitetinis išsilavinimas taip ir vyksta) ir staiga prisiminė, kad visai jus apleido. Juk taip smarkiai ir taip daug žadėjau jus per angliškas platybes vesti, o gavosi taip kad tik burbu ir skundžiuosi ir nieko tokio rožinio ir gražaus neparašau ir avyčių jums nenupaišau ir nežinot jūs net kaip tas Newcastle atrodo. Todėl zuikis turi naują misiją- parodyti jums kur ir kaip gyvena.

Pirmiausia ką reikia žinoti, tai Newcastle, kaip ir visoje Anglijoje labai didelė ir populiari maisto kultūra. Tai nereiškia, kad jie daugiau valgo. Jie tai daro įdomiau (objektyvi zuikio nuomonė, pilnai sutinku kad kiti gali su tuo nesutikti). Čia restoranų pilna ant kiekvieno kampo (yra netgi lenkiškas!) ir visi jie gerokai overpriced (na tebūnie, išskyrus tą lenkišką). Tačiau kartą pabandžius supranti kodėl. Užsitrauki savo gražiausią suknelę ir įsiauni aukščiausius batelius, įeini pro duris ir prie tavęs prišoka elegantiški besišypsantys žmonės. Nuveda tave prie staliuko ir visada visada šypsosi ir nuolatos pripildo tavo vyno taurę, kad tau tik nereikėtų piršto pajudinti. Ir maistas, toks apie kurį gyvenime negirdėjai. Anglijoje maisto kultūra sukasi ne apie valgymą, o apie įspūdžius ir išgyvenimus (experience).

Taip taip, zuikis žino kad geriausi restoranai greičiausiai slepiasi kur Londone ar šiaip šalies pietuose. Tačiau apie juos vėliau, už kokių metų su puse. In the meanwhile, jūsų dėmesiui, Piccolino, kur zuikis neseniausiai lankėsi.



Nežinau kaip kitur, bet bent pas zuikį šiaurėj kas antras restoranas itališkas. Nevarginsiu jūsų su ilga apžvalga ir detalėmis: maistas buvo puikus (nors niekada negali žinoti, iki to laiko kai atneša užkandžius jau būni išgėręs taurę vyno ir viskas šiaip ar taip atrodo nuostabu). In ne ne ne visiems kurie begėdiškai galvoja kad itališka virtuvė sukasi tik apie picas ir spagečius, tai daug daugiau. Juk tai ir žuvis ir mėsa, kepti ant šviežio alyvuogių aliejaus, įdaryti citrina ar rozmarinu ar paskaninti baziliku ar alyvuogėmis ar patiekti kartu su gnocchi, aplietais parmezano sūriu- paprasta, šviežia ir siaubingai skanu.
Desertui pirmą kartą ragavom sūrio (zuikis dažniausiai nepripažįsta nieko desertu, kas neturėtų kilogramo sukraus sudėtyje ir nebūtų apipilta šokoladu). Wow. Siūlau visiems pabandyti.

Ir šiandienos moralai:
  • grappa (brendis iš vynuogių) sucks
  • Blogger tikriausiai turi prasčiausią pasaulyje nuotraukų įkėlimo sistemą
  • su Valentadieniu!!!
Jus myli ir bučiuoja, 
Zuikis
xoxo

Komentarų nėra: