30 lapkričio, 2010

Odė dreamland UK

Ak ta dreamland UK. Tokia didinga ir žavi...
Joje niekada nebūna nuobodu. Štai dabar žiema. Sniegas. Atsikeli ryte ir žinai- šiandien manęs laukia kažkas naujo. Pavyzdžiui vakar kai važiavau į universitetą autobusai buvo tokie pilni, kad nebeėmė žmonių. Bet tai dar ne viskas! Iš pradžių jie vėlavo 20 minučių, taigi kaip tik spėjau pasimėgauti oru. Kas gali būti geriau nei kaulus kandantis vėjas iš pat ankstyvo ryto. Bet ir čia ne viskas!
Kai antras autobusas atsisakė paimti bent vieną žmogų iš stotelės supratau, kad dreamland UK pasistengė, jog gaučiau galimybę pasivaikščioti. I mean, juk kam nepatiktų praskaidrinti savo dieną maloniu prabridimu per sniego balų takelį. Kai šlapios kojinės maloniai kuteno mano pėdas, pasiekiau universitetą. Likau dėkinga dreamland UK už dar vieną dalyką- pavyko sutaupyti 20 paskaitos minučių, taigi taip per likusį laiką ir nesupratau apie ką ta paskaita iš viso vyksta.
Bet juk ne viskas!
Po universiteto man pasisekė- radau lobį. Ir kas galėjo pagalvoti kas toks džiaugsmas tiesiog voliotųsi ant šaligatvio. Dreamland UK nepripažįsta nutekamųjų vamzdžių todėl kaip aš apsidžiaugiau kai vidurį kelio įlipau į milžinišką balą. Tuomet ne tik pėdas, bet ir kulkšnis kuteno maloni šlapia vėsa.
Dar vienas dalykas, ką dreamland UK ne visai pripažįsta- tai šaligatvių valymas. Juk taip smagu, tarsi atrakcionų parkas- dedi koją ir klumpi. Ir visi aplink tave klumpa. Ir žaidi, kas suklups daugiau. O kas iš vis galvą nusisuks- laimės. Deja, nelaimėjau nei šiandien nei vakar. Bet visada yra rytojus!
Ir vaikai čia tokie mieli. Visada palinki tau geros dienos apmėtydami sniego gniūžtėm į galvą. Ak tie šelmiai, kaipgi jų nemylėsi.
Suaugę irgi neleidžia laiko veltui- mėto gniūžtes į pastatus. Į bažnyčias. Į namų langus. Oh joy.
Kitais kartais dreamland UK pasistengia dar labiau. Dar labiau? O taip, dar labiau. Kas gali būti geriau nei likus pusvalandžiui iki darbo sužinoti, kad visi autobusai ir taxi nevažinėja dėl blogų oro sąlygų. Juk 3 centimetrai sniego, čia ne šiaip sau!
Po tokių linksmybių nelieka nieko kito kaip susigūžti savo kambary ant žemės prie radiatoriau susisukus į antklodę ir užmigti klausantis Mėnesienos Sonatos. Ji tokia pat smagi kaip ir gyvenimas dreamland UK.

Komentarų nėra: