15 spalio, 2010

Jamies 30 minutes meals arba zuikio kitchen disasters

Zuikis sako NEPATINKA, kai būna pusė dviejų nakties, o kitą dieną reikia atiduoti esę, kurios dar nepabaigei. Ir dar Nutella baigės. Užtat valgo sausus pusryčius be pieno. Nes jei nevalgytų, tai turėtų eit rašyt esę.
Anyways, šiandien pakalbėsim apie maistą. Jūsų Guru/vedlys papasakos kaip lengvai ir studentiškai gaminti!
Ar žinot kas yra French Toast?
Skamba nice, nes prieky yra žodis French!
O gaminasi labai lengvai:
Step 1: imi kiaušiuką.
Step 2: muši kiaušiuką.
Step 3: plaki kiaušiuką.
Step 4: dedi druskos (žiupsnelį), cukraus (šaukštelį) ir miltų (šlakelį).
Step 5: merki batono riekelį į tą stebuklingą mišinį ir eini jį kept keptuvėj.
Voila, štai jums ir magnific breakfastic!

Čia vienas iš mano mylimiausių patiekalų:
Step 1: imi dribsnių.
Step 2: pili jogurto.
Step 3: valgai.
Argi zuikis ne nuostabiausias kulinaras ever! O.o

O šitas rimtas. Gaminau šiandien. Va kas būna kai prisižiūri laidų "Jamie's 30 minute meals". Šiaip anglai pakvaišę dėl maisto, viskas ką rodo per TV tai kulinarų kovos, laidelė kaip gaminti, tada restoranų kovos, tada kaip surengti Dinner party, tada laida apie tai kokį šlamštą pardavinėja parduotuvėse... O tada Simpsonai.
Anyways, čia turėtų būti patiekalas, kurį pasigamini per pusvalandį, bet jis atrodo tarsi būtum prastovėjęs prie viryklės pusę dienos. Bent jau dėdė iš TV taip sakė. Pas jį taip ir atrodė. Pas zuikį ne. Nevermind.
Step 1: nuplauni bulves su lupenom, supjaustai kiekvieną bulvę į kokias 6 dalis, pasūdai vandenį, verdi jas (su lupenom!).
Step 2: kol bulvės verda nuplauni kelias morkas (jos bus už daržoves), jas meti į puodą, verdi, įpili alyvuogių aliejaus ir įdedi šaukštą cukraus. Zuikis nejuokauja, čia dėdė sugalvojo. Oh, right, dar dedi prieskonių- rozmarino, mairūno ar oregano, kaip tik širdis geidžia.
Step 3: kol viskas verda, ruoši mėsą. Apšlakstai ją alyvuogių aliejuje, išvolioji žalumynuose (rozmarinas, mairūnas, oreganas, bazilikas), tada užbarstai druskos, pipirų. Meti į keptuvę, užšlakstai alyvuogių aliejaus ir kepi.
Step 4: padažas. Supjaustai raudonąjį svoguną, šampinjonų, juos kepini. Kai paskrunda- užpili vynu ir kepini kol išgaruos. Tada užpili sultiniu (galima pasidaryt iš kubelio), įdedi truputi miltų, maišai ir padažas sutirštėja.
Step 5: kai bulvės išverda, meti jas į keptuvę, apšlakstai alyvuogių aliejumi, įdedi česnako, žalumynų ir skrudini. Bulvės turi apskrusti iš išorės, bet likti minkštos viduje, pamiršau kaip jos vadinasi.
Step 6: morkas trauki iš vandens, jos jau paruoštos, galima įmesti žalumynų.
Step 7: valgai.
Atrodo sudėtingai, virtuvė atrodo kaip po karo, skonis elementarus. Valio zuikiui! Nors padažas tai tikrai skanus...

Ir mano pats mylimiausias desertas. Po blynų, aišku.
Step 1: perki parduotuvėj muffiną.
Step 2: perki ledų (geriau kad būtų labiau creamy, ne kieti).
Step 3: perki šokoladinio padažo.
Step 4: bėdavoji kad tavo studentiškas biudžetas skylėtas ir be to prakeikto padažo.
Step 5: šildai muffiną orkaitėj.
Step 6: kol jis šyla ragauji padažo... Yam...
Step 7: dedi muffiną į ledainę, jį sutrini, ant viršaus dedi daug ledų ir pili daug padažo. Valgai ir stebiesi kaip kažkas tokio paprasto gali būti taip skanu.
Step 8: kitą dieną atsikeli ir supranti kad priaugai kilogramą.

Zuikis baigs savo nusivylusios namų šeimininkės įrašą ir eis rašyt esės. Gal kas nors žino koks yra žiniasklaidos backgroundas? O kultūros?

1 komentaras:

Augustė rašė...

matai, čia įgimtas mūsų šeimos talentas gaminti. štai ką dave 4 metai kinietiškos vištienos... :D